Oamenii spun despre el:

Timișorean și om de administrație. Patriot și tradiționalist. Inițiat în calculatoare. Apoi în automatică, managementul calității, management și administrație publică.

Om, înainte de toate. Cu simțuri, sentimente, trăiri, opinii, opțiuni. Cu calități și defecte. Un om normal. Inteligent, ambițios, comunicativ, sociabil. Modest atunci când trebuie. Știe să și vorbească, dar știe să și asculte. Are plăceri absolut omenești. Îi place să asculte muzică, să călătorească în mijlocul naturii, să citească atunci când găsește un răgaz, o oază de liniște. Îi place sportul.

Tobă de carte. A fost șef de promoție atât la liceu, cât și la facultate pe secția lui. Și nu au fost școli ușor de absolvit. Liceul „Grigore Moisil” și Facultatea de Automatizări și Calculatoare. Ambele din Timișoara. Cu toate astea nu consideră că le știe pe toate. Continuă să învețe. De la oricine și orice, așa cum îi place lui să spună.

Foarte important pentru oamenii publici ai zilelor noastre: nu are nicio problemă cu legea. Cinstit și corect, are somnul liniștit din acest punct de vedere.

Poate fi ferm și exigent cu colaboratorii. Pentru că este perfecționist și vrea rezultate. A deprins temeinic lecția rigorii în cei nouă ani lucrați în companii multinaționale germane. Din care cinci în poziții manageriale. Îi plac lucrurile bine făcute. Și apreciază cuvântul dat și punctualitatea.

Este riguros și organizat în tot ceea ce face. Își propune ținte și face ce trebuie pentru a le atinge. Nu renunță în fața greutăților și caută soluții. O perseverență de admirat.

Își concepe singur proiectele și nu apelează la „tehnica” copy-paste. Din aceste motive știe ce conțin proiectele sale și nu are nici o emoție în a le susține oriunde și oricând. În fața oricui.

Își propune obiective majore, este dinamic și plin de energie. Mai obosește și el. Revine însă de fiecare dată și mai motivat. Este preocupat de cunoaștere. De la cea științifică, la cea economică și socială. De la cea psihologică, la cea spirituală.

De aceea s-a angajat să fie util oamenilor. Din 2012 încoace a fost vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, consilierul personal al primarului Timișoarei, președintele celei mai importante comisii a Adunării Regiunilor Europene și administrator public al județului Timiș. Și altele. Multe.

Percepe realitatea direct de la oameni, de la ei de acasă. Nu din birou.

Ultima realizare notabilă în plan educativ, în 2019, este aceea că a devenit doctor. Doctor în inginerie și management, în domeniul orașelor și regiunilor inteligente. Astfel că își pune această cunoaștere și experiență în slujba comunităților locale.

În anul 2023 a fost desemnat „administrator public al anului în România”, pentru inițiativele, fondurile nerambursabile atrase și a rezultatele generate în cadrul Consiliul Județean și al județului Timiș.

Cum vi se pare un astfel de om?

Curriculum Vitae

O sinteză cu accent pe mediul privat și administrația publică.

Testimoniale

Colegi ai Consiliului Județean Timiș, 2020-2023

Manageri de proiect, responsabili tehnici, juriști, achizitori, auditori, specialiști în control intern managerial, șefi ș.a.

”Dragă Marian, Ești un profesionist desăvârșit, vizionar și cu multă putere de muncă. Din pătrățica în care activez în CJT am putut observa cu ușurință, încă de la început, plusul de valoare adăugată, ca și efect al atributelor ante-menționate. Iți doresc să nu te schimbi, să rămâi așa cum te-am perceput eu.”

”Noi am colaborat bine, eu vă apreciez și consider că ați reușit să schimbați în bine activitatea CJT. Vă asigur de tot sprijinul meu și pe viitor.”

”Marian, mulțumesc mult pentru tot. Sunt un om mai bogat prin faptul că te-am cunoscut.”

”Mă bucur foarte mult ca am avut șansa sa colaborez cu tine. Chiar a fost o șansă! Și să își mulțumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-ai acordat, tot timpul și în toate situațiile.”

”Eu iți mulțumesc pentru tot ceea ce am învățat de la tine și să știi că nu au fost puține lucruri!”

Colegi ai Consiliului Județean Timiș, 2020-2023

Manageri de proiect, responsabili tehnici, juriști, achizitori, auditori, specialiști în control intern managerial, șefi ș.a.

”Chiar dacă uneori am mai avut și neînțelegeri, cred că, per global, munca noastră împreună a avut rezultate bune, care s-au văzut. Până la urmă, asta este ceea ce contează și ceea ce rămâne. Sper să mai colaboram și în viitor”

”Atât în numele direcției, cât și în nume personal, vreau să vă mulțumesc pentru contribuția valoroasă în cadrul structurii noastre și vă doresc mult succes în următorul capitol al carierei dumneavoastră. Dăruirea și creativitatea dumneavoastră au fost o inspirație pentru direcție (plan management investiții, proceduri, răspunderea fiecărui individ în parte, ș.a). Vă mulțumesc pentru munca, angajamentul și spiritul de echipă oferit în timpul în care am avut șansa să lucrăm împreună. Sunt sigur că veți fi apreciat oriunde veți merge.”

”Sunt convinsă și știu că Bunul Dumnezeu ajută oamenii buni și ne vom revedea în alte condiții, mult mai bune. Vreau să îți mulțumesc pentru tot, pentru că exiști și pentru că am cunoscut un om deosebit. Până ne revedem, îți doresc tot binele din lume și să realizezi tot ce îți propui.”

Dan BEDROS

Ex- Director General al Alcatel România, Președinte Thales România, Consul Onorific al Franței, Președinte al Centrului de Afaceri Franco-Român

”Meritul lui Marian este că a fost inițiatorul Consiliului Consultativ Economic. În orice acțiune cineva trebuie să împingă, să facă, să ducă, să lămurească… El a fost catalizatorul și a reușit să ne lămurească pe toți. Sunt toți, de toate competențele. După părerea mea, Marian a reușit să concentreze tot ceea ce Timișoara poate să aibă ca personalități, ca oameni care să dezvolte, să dea idei, care vor creiona și încep să creioneze un plan pe care să îl punem la dispoziția primarului.”

Hande ÖZSAN BOZATLI

Medic (Istanbul, Turcia)

Ex- Președinte al Adunării Regiunilor Europene, Vicepreședinte al Regiunii Marmara (Istanbul)

”De la începutul participării sale în cadrul Adunării Regiunilor Europene (ARE), domnul Vasile s-a implicat cu dedicare, entuziasm şi profesionalism. În timpul celor doi ani de mandat ca Președinte al Comisiei pentru Economie și Dezvoltare Regională din cadrul ARE, domnul Vasile s-a străduit să implementeze o conducere puternică și schimbări concrete pentru a încuraja participarea membrilor și schimbul de cunoștințe și bune practici. Profund implicat în susținerea regiunilor pentru a face față efectelor crizei economice, domnul Vasile a pledat pentru crearea unui nou grup de lucru ARE pe Investiții, Afaceri și IMM-uri. În plus, el a lucrat din greu pentru a consolida legătura dintre autoritățile regionale și țesutul economic de bază al regiunii, IMM-urile.

Marian MOCAN

Prof. univ. dr. ing. ec.,
Universitatea Politehnică Timișoara,
Decan al Facultății de Management în Producție și Transporturi

Îl cunosc pe Dl. Marian-Constantin VASILE în special din cadrul Consiliului Consultativ Economic al Primăriei Timișoara. Dânsului i se datorează în mare măsură funcționarea și funcționalitatea acestui organism. Am apreciat în mod deosebit calitățile profesionale, organizatorice și de mediere de care a dat dovadă în timpul ședințelor de lucru, modul în care a reușit să lucreze cu leaderi din diferite domenii și să își atingă obiectivele ce și le-a propus.

Eu sunt o persoană neimplicată politic, dar urmăresc cu atenție scena politică locală și centrală. Plecând de la cele afirmate anterior îl recomand cu căldură pe Dl. Marian-Constantin VASILE pentru un post în administrație sau în politică, fiind convins că poate să facă față cu brio acestor provocări și că va aduce sigur o valoare adăugată consistentă acolo unde va acționa.

Marcel TOLOMEY

Ex- Conducator al ITR Leasing și Branch Manager al BTR, HVB, BITR și CEC BANK

”Colaborez cu dl. Marian-Constantin VASILE în cadrul Consiliului Consultativ Economic al Timișoarei, de la înființare. Am acceptat să fac parte din acest Consiliu deoarece obiectivele formulate de Marian pentru acest organism de voluntariat sunt conforme cu propriile mele principii.
Am remarcat la început deosebita eficiență și putere de muncă. Apoi am constatat că este foarte organizat, bine pregătit în ce privește organizarea, coordonarea unor echipe multidisciplinare, cunoaște principiile de stimulare a creativității unor grupuri de specialiști, de mediere a opiniilor divergente. Observă imediat ideile utile și valoroase, indicând căile cele mai simple pentru valorificarea lor. Este extraordinar faptul că a reușit catalizarea energiilor, ideilor și proiectelor celor mai îndrăznețe ale unor personalități reale ale urbei, pe numitorul comun al dragostei pentru acest oraș, al patriotismului local temperat de rațiune și de experiența multor ani în coordonarea unor proiecte valoroase ale lor sau ale altora, doar parțial dedicate urbei.
Este un foarte bun manager și cu mari perspective de a fi un foarte bun conducător, capabil să mobilizeze și să însuflețească cu viziunea sa, îndrăzneață uneori, dar și foarte concretă.
Este un tânăr al zilelor noastre așa cum ne dorim și în mâinile celor ca el am avea încrederea să încredințăm soarta actualei generații.”

Ciprian ANGHELUȚĂ

Psiholog, Consultant, Formator

”Marian este în mod cert cel mai proactiv profesionist cu care am avut onoarea să interactionez. Inteligenta, experienta, dedicarea şi îndreptarea în egală masură asupra îndeplinirii obiectivelor cât şi asupra problematicii umane îi creează premisele desfăşurarii activității de mangement la un nivel superior.
Gândirea startegică, combinată cu o viziune clară precum şi planificarea eficientă a activitații îi oferă capacitatea de a desfaşura actul profesional la un standard înalt de performanță.
Ca nota autentică,  Marian are capacitatea de a gestiona atât de  eficient şi abil elementele de pe tabloul businesului, creând legaturi şi corelații inovative. În acest sens vorbim de capacitatea creativă, o dimensiune atât de dorită la un manager.”

Flaviu POP

Consultant Senior
Ex- HR Manager al Kromberg & Schubert, Procter & Gamble, Sumitomo Electric Wiring Systems, ș.a.

”Marian este una din puținele persoane cu care am colaborat care are si un high public profile in tot ceea ce inseamna administratie publica a unui oras complex cum este Timisoara dar si competente manageriale testate si forjate in creuzetul unor firme multinationale din Regiunea de Vest a Tarii.
Fiind 100% produsul unei scoli de elita si un manager de exceptie il recomand in tot ceea ce presupune
un management de proiect la nivel inalt cu o eficacitate crescuta datorita mai ales networking-ului sau excelent dar si atentiei la detalii si calmului care il caracterizeaza, managementul sistemelor de calitate dar si manahgementul schimbarii unde este nevoie in primul rand de influentare si rabdare dublate bineinteles de experiente traite pe care Marian le are din plin.
Expertiza de management pot sa spun ca este intrecuta doar de modestia cu care Marian abordeaza orice provocare sau proiect nou ceea ce ma face sa-l recomand ca un veritabil “asset” pentru toate organizatiile care doresc sa-si intareasca echipa de top management cu un partener in adevaratul sens al cuvantului, fie ca angajat, expert project manager sau consultant senior.

Ciprian TOMA

Head of Research & Development Eberspaecher Controls Romania, Cluj

Ex- Head și Group Leader în cadrul Continental Automotive / Siemens VDO România

”Îl cunosc pe Marian Constantin Vasile din 2003 și am lucrat cu el direct în Siemens VDO România (apoi Continental Automotive România) din 2005 până în 2012, trei ani fiind superiorul direct al lui. Am avut astfel ocazia să-l cunosc îndeaproape pe Marian și să observ inteligența lui, capacitatea de a prelua în responsabilitate teme noi și de a le duce la implementare în mod autonom, rezistența lui la atitudinea refractară a unor colegi și că reușea să-i câștige pe colegii cu care lucra, pe fiecare prin cea mai potrivită metodă.
Vreau să remarc trei caracteristici esențiale ale lui Marian, care l-au însoțit pe tot parcursul profesional în companie: nivelul foarte înalt de integritate morală a lui Marian, capacitatea lui de efort susținut și nivelul ridicat de exigență auto-asumată.

Câteva repere biografice

Momente reprezentative din viața mea

Lansarea platformei naționale SE POATE, Noiembrie 2023

Conferință privind activitatea Administratorului public al județului Timiș pentru perioada 2020-2023

O nouă viziune pentru Timișoara. Marian C-tin VASILE, 2020

Susținerea publică a tezei de doctorat ”Model de dezvoltare a orașelor și regiunilor inteligente în România”, 2019

Emisiunea ”Te privește”, din 12 februarie 2016