Vizită la Deponeul Ecologic de la Ghizela (Șanovița), aprilie 2015

Vizită la Deponeul Ecologic de la Ghizela (Șanovița), împreună cu o parte dintre consilierii județeni și  cu reprezentanți ai aparatului executiv al Consiliului Județean Timiș.

Obiectivul, realizat cu fonduri europene provenite din Programul Operațional Sectorial de Mediu, vizează implementarea colectării selective a deșeurilor rezultate de la nivelul întregului judeţ, fiind parte din proiectul “Sistem integrat de management al deşeurilor în Timiş”.

Reprezentanții RETIM și responsabilii ADID ne-au însoțit, pentru a analiza împreună aspectele problematice semnalate de cetățenii din zonă, inclusiv cele legate de răspândirea mirosurilor neplăcute generate de deșeurile depozitate în cele 180 de biocontainere.

Am convingerea că elementele care încă generează disconfort olfactiv vor fi îmbunătățite în timp. În acest moment, așa cum se poate constata la fața locului, biocontainerele în care se depozitează gunoiul sunt prevăzute cu biofiltre menite să atenueze mirosurile și să distrugă microorganismele, iar deponeul este înconjurat de o perdea vegetală în dezvoltare.

Există și alte elemente care trebuie îmbunătățite, însă am speranța că factorii responsabili le vor analiza și rezolva în cel mai scurt timp posibil, deziderat la îndeplinirea căruia noi, consilierii județeni PNL, vom veghea și contribui.

Ghizela, 29 aprilie 2015

 

Vizita Deponeul Ecologic de la Ghizela (Sanovita), 2015 4

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.