Roboți inteligenți și alte echipamente pentru dezinfecție cu UV, în centrele sociale din Timiș

Unul dintre proiectele finalizate cu succes în mandatul de administrator public al județului 20202-2023 este cel pentru dotarea centrelor sociale din Timiș cu roboți inteligenți, termoscanere și termometre non-contact cu infraroșu. A fost un pas esențial în scopul protejării sănătății grupurilor vulnerabile ce trăiesc și își desfășoară activitatea în aceste centre. 

Am obținut 4 milioane de lei prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 pentru achiziția de echipamente speciale de protecție și prevenție în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2 și a altor boli. Astfel, persoanele din 20 de centre aparținătoare Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de pe raza județului Timiș beneficiază de avantajele aduse de utilizarea roboților care efectuează dezinfectarea cu radiații UV, dar și de alte facilități sanitare obținute în baza acestui proiect.

Protejarea persoanelor aparținătoare grupurilor vulnerabile și a personalului care asigură îngrijirea acestora din cadrul centrelor sociale ale D.G.A.S.P.C. Timiș a reprezentat mereu o prioritate, iar în vederea asigurării măsurilor de prevenție și protecție pentru evitarea aglomerării spitalelor de specialitate am hotărât ca este imperativ să facem acest pas. Am reușit chiar să atragem fonduri nerambursabile în acest sens, iar acum toate cele 20 de centre vizate de proiect sunt dotate cu echipamente inteligente. Mai mult decât atât, tot pentru persoanele din aceste centre am reușit, în cadrul aceluiași proiect, să obținem și un stoc de consumabile pe care le-au folosit sau urmează să le folosească atunci când va fi cazul. Vorbim despre măști, mănuși, combinezoane, dezinfectanți, soluții de dezinfectare, alcool sanitar și covoare de protecție cu soluția aferentă

Implementarea acestor măsuri de dezinfecție a fost un real ajutor în scopul limitării răspândirii Covid, însă reprezintă și consolidarea capacității de reacție şi răspuns în timp util la orice criză sanitară cauzată de răspândirea unui virus, pe viitor. 

 

 

Referință mass-media:

www.expressdebanat.ro/centre-sociale-din-timis-dotate-cu-roboti-inteligenti-pentru-dezinfectie-cu-uv 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.