Conferința Adunării Regiunilor Europene cu privire la energia geotermală, mai 2015

Conferința Adunării Regiunilor Europene cu privire la energia geotermală, mai 2015

În conferința desfășurată ieri la Novi Sad cu privire la valorificarea energiei geotermale, la care am fost invitat în calitate de președinte al Comisiei (1) Economice și de Dezvoltare Regională a Adunării Regiunilor Europene și de președinte al Asociației pentru Managementul Energiei Timiș (AMET), am accentuat pe necesitatea utilizării acestei resurse naturale prietenoase cu mediul, existente în Banatul istoric.

Am insistat, de asemenea, și pe nevoia identificării unor soluții comune eficiente de explorare și exploatare, date fiind costurile ridicate pe care le presupun operațiunile de prospectare și de forare.

Printre participanții la dezbateri s-au numărat personalități importante din regiunile Banatului istoric, în fața cărora am argumentat avantajele utilizării acestei resurse ieftine de energie (odată implementate stațiile de pompare), cu întrebuințări în domenii multiple, de la încălzire și generarea de curent electric, până la utilizarea apei geotermale pentru efectele sale terapeutice și de relaxare.

M-am bucurat că am avut ocazia, cu prilejul acestui eveniment, să îmi revăd bunii prieteni din administrația publică a Regiunii Autonome a Voivodinei.

Novi Sad, 23 mai 2015

Conferinta cu privire la energia geotermala, 2015 4 Conferinta cu privire la energia geotermala, 2015 3 Conferinta cu privire la energia geotermala, 2015 2 Conferinta cu privire la energia geotermala, 2015 1

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.