Colegiului Național de Apărare, cu ocazia marcării a 10 ani de la intrarea României în NATO 1

Ședința Colegiului Național de Apărare, cu ocazia aniversării a 10 ani de la intrarea României în NATO, noiembrie 2014

La finalul lunii noiembrie 2014, Colegiul Național de Apărare și Asociația pentru Managementul Energiei Timiș (AMET), al cărei președinte sunt, au organizat o reuniune prilejuită de aniversarea a 10 ani de la intrarea României în NATO.

Inițiativa acestui eveniment a aparținut directorului AMET, domnul Adrian Balaci, student la acel moment al Colegiului Național de Apărare.

Locația Timișoara nu a fost aleasă întâmplător, această ședință a Colegiului fiind una dintre puținele organizate în țară, având și un caracter special, întrucât era ultima condusă de comandantul de atunci al Colegiului, care își încheia mandatul.

În cadrul reuniunii, la care au participat șefii și reprezentanții instituțiilor din domeniile apărării și securității naționale, au fost dezbătute teme generale legate de securitate, dar și subiecte particulare legate de domeniul energetic, cum ar fi măsurile menite să crească autonomia energetică a României în contextul european și al situației tensionate din Ucraina.

Am expus, în discursul și intervențiile pe care le-am avut, situația energetică a județului Timiș, realizările, proiectele și eforturile AMET, dar și poziția și punctele de vedere referitoare la securitatea energetică. Una dintre propunerile mele a vizat crearea unor zone cu autonomie energetică foarte crescută în România, care să valorifice în mare măsură sursele regenerabile existente.

Timișoara, 27 noiembrie 2014

 

Ședința Colegiului Național de Apărare, cu ocazia aniversării a 10 ani de la intrarea României în NATO, noiembrie 2014Colegiului Național de Apărare, cu ocazia marcării a 10 ani de la intrarea României în NATO 1

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.