Echipamente sanitare din bani europeni pentru școlile speciale din Timiș

Șapte școli speciale din județul Timiș au fost dotate cu echipamente sanitare din bani europeni. Consiliul Județean Timiș a obținut fondurile nerambursabile pentru instituțiile aflate în subordinea sa, în contextul epidemiei de Coronavirus și a viitoarelor epidemii sau pandemii.

Protejarea elevilor, dar și a cadrelor didactice, cadrelor didactice auxiliare şi personalului nedidactic din unităţile de învăţământ special de stat de pe raza judeţului Timiş în vederea asigurării măsurilor minime de prevenţie şi protecţie a fost obiectivul pentru care am reușit să obținem 1 milion de lei, bani europeni nerambursabili din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Cererea de finanțare a fost depusă în anul 2021, iar proiectul a fost aprobat și demarat în anul 2022. A fost finalizat după câteva luni de zile, în care s-au făcut achizițiile pentru echipamentele de protecţie medicală. Vorbim aici despre măşti de protecţie, mănuși, dezinfectanţi, aparatură destinată dezinfecţiei necesare pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2 și a altor boli. 

Am mai spus-o și o repet, încă de când am pășit în Consiliul Județean ca administrator public: mi-am propus să tratăm cu interes sporit aceste unități de învățământ. Condițiile sanitare, infrastructura educațională, dar mai ales creșterea rezilienței per ansamblu sunt pași ce ar trebui bifați pentru o creșterea a gradului de incluziune a acestor copii în societate. 

Unitățile speciale ce au beneficiat de proiect sunt: Liceul Teoretic Special Iris Timișoara, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Dumitru Ciumăgeanu” Timișoara, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Paul Popescu Neveanu” Timișoara, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Constantin Pufan” Timișoara, Liceul Teoretic Special “Gheorghe Atanasiu” Timișoara, Centrul de Resurse și Asistență Educațională “Speranța” Timișoara, și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Constantin Păunescu” Recaș. 

 

 

Referință mass-media:

www.debanat.ro/2022/03/consiliul-judetean-timis-obtine-un-milion-de-lei-bani-europeni-pentru-a-asigura-siguranta-sanitara-in-sapte-scoli-speciale_361766.html 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.