Consiliul Consultativ Economic al Timişoarei a început să funcţioneze. Se caută soluţii pentru cazarea muncitorilor din alte oraşe

marian vasile

Consiliul Consultativ Economic (CCE) al Timişoarei a pornit la drum. Consiliul, înfiiinţat de Marian Vasile (PNL), fost consilier personal al primarului Timişoarei Nicolae Robu, actualmente vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a avut deja primele şedinţe şi a venit deja cu propuneri, care sunt încă în discuţii. Toate propunerile de pe masa biroului permanent vor primi un punctaj, iar cele mai utile vor fi înaintate primarului Timişoarei, care le va gestiona în cadrul primăriei. Consiliul Consultativ Economic (CCE) al Timişoarei a fost înfiinţat începând cu luna februarie a acestui an– el a existat în primărie sub altă formă, până în anul 2010. Consiliul şi-a început activitatea la începutul lunii februarie 2015, prin şedinţa biroului permanent, care este organismul decizional. Din acest birou permanent fac parte primarul Timişoarei, coordonatorul CCE şi opt vicepreşedinţi din partea cluburilor de afaceri, a ADETIM, ADR Vest, CCIAT, UVT şi UPT, Oficiul pentru IMM şi o bancă reprezentativă care rămâne să fie validată.

Cazarea forţei de muncă din alte oraşe, transportul angajaţilor…

S-au discutat deja chestiuni importante: cazarea forţei de muncă venită în Timişoara din regiune şi euroregiune, transportul public al angajaţilor în zona metropolitană şi valorizarea sistemuluui dual de învăţământ. „Cazarea, costurile de trai sunt destul de mari în Timişoara. Noi, ca să atragem muncitori şi maiştri, le oferim salarii bune, dar insuficiente ca să acopere costurile de chirie. 150-200 de euro e o chirie modică în Timişoara. Sunt discuţii să se construiască blocuri pentru cei care vin din alte localităţi să lucreze în fabricile Timişoarei, în parteneriat cu primăria, cu chirii mai mici. Acest consiliu îşi propune o concentrare doar pe domeniul dezvoltării economice, pentru a nu-şi dispersa impactul, dar în corelaţie cu alte domenii foarte importante, cum ar fi urbanismul, energia, transporturile, învăţământul, turismul, petrecerea timpului liber şi altele”, spune Marian Vasile.

Scopul CCE: „Generarea concretă de soluţii pentru dezvoltarea economică a urbei de pe Bega”

„Consiliul Consultativ Economic va pune la dispoziţie şi documentaţii parţiale sau complete, date şi informaţii, şi va face chiar şi lobby pentru dezvoltarea armonioasă a municipiului. Scopul final al acestor eforturi este armonizarea perspectivelor administraţiei publice, ale mediului privat şi crearea de parteneriate public-private într-o formulă sau alta şi generarea concretă de soluţii pentru dezvoltarea economică a urbei de pe Bega. Eu sper ca în maxim o lună să putem convoca adunarea generală a CCE, având în vedere că lucrăm în acest răstimp la regulamentele minimale de funcţionare. În privinţa mea, eu rămân cu sufletul alături de acest proiect personal, îl voi susţine, însă coordonarea executivă probabil că o voi preda altcuiva din aparatul primăriei”, spune Marian Vasile.

11 martie 2015

Sursa: http://ziuadevest.ro/35-actualitate/52179-consiliul-consultativ-economic-al-timoarei-a-inceput-sa-functioneze-se-cauta-solutii-pentru-cazarea-muncitorilor-din-alte-orase

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.