Adunarea Regiunilor Europene, 2013 - alegeri / Adunare Generala 3

Câștigarea președinției Comisiei Economice și de Dezvoltare Regională a ARE, mai 2013

Primăvara anului 2013 a însemnat pentru mine o reușită în plan european, reprezentată de desemnarea mea, la capătul a două runde de alegeri desfășurate succesiv, în funcția de președinte al Comisiei Economice și de Dezvoltare Regională a Adunării Regiunilor Europene, ARE fiind cel mai mare for asociativ de acest gen din Europa, care cuprinde atât regiuni UE cât și non-UE.

Procedura de alegeri s-a desfășurat în două etape, prima având loc în aprilie 2013 în Dnipropetrovsk (Ucraina), iar cea de-a doua, la Paris (Franța), în mai 2013.

Competiția în sine a fost una dificilă, bazată pe mult lobby politic, poziția de președinte al Comisiei 1, cea mai importantă din cadrul ARE, fiind vizată și de alți doi contracandidați, unul dintre aceștia reprezentând Olanda, iar celălalt Turcia.

Am mizat în cadrul ambelor etape pe o abordare dinamică și interactivă, pe creativitate, pe substanță și putere de convingere, întreaga mea expunere fiind susținută de un program-platformă. Spre marea mea satisfacție, acestea s-au dovedit a fi tot atâtea atuuri care i-au convins pe colegii mei de la nivel național și european, de a căror susținere largă m-am bucurat.

Am apreciat, de asemenea, admirabila unitate și foarte buna reprezentare a delegației României, formată din numeroși președinți, vicepreședinți și alți demnitari din cadrul Consiliilor Județene din țară. Delegația noastră a reușit, astfel, să influențeze în mod decisiv votul, inclusiv în ceea ce privește desemnarea președintelui ARE, doamna Hande Özsan Bozatli (Turcia) și a trezorierului Adunării, domnul Magnus Berntsson (Suedia).

În urma alegerii mele ca președinte al Comisiei 1 a ARE, cu responsabilități legate de dezvoltare economică, afaceri, transporturi, energie, mediu înconjurător și turism, mi-am stabilit ca obiective majore în plan național susținerea regiunilor României în vederea aplicării pentru diversele programe și proiecte ale ARE, cum ar fi, spre exemplu, programul propriu pentru dezvoltare rurală RUR@ACT.

Paris, 16-18 mai 2013

Referințe media:

Vicepreședintele CJ Timiș, ales președintele Comisiei Economice și de Dezvoltare a ARE, la Paris

MARIAN VASILE, ALES PREȘEDINTE AL COMISIEI ECONOMICE ȘI DE DEZVOLTARE REGIONALĂ DIN CADRUL ARE

Marian Vasile, ales președinte al Comisiei Economice și de Dezvoltare Regională din cadrul Asociației Regiunilor Europene

 

 

Adunarea Regiunilor Europene, 2013 - alegeri / Adunare Generala 2  Adunarea Regiunilor Europene, 2013 - alegeri / Adunare Generala 3Adunarea Regiunilor Europene, 2013 - alegeri / Adunare Generala 4

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.