Microbuze electrice, pentru mai multe școli din Timiș

Eforturile noastre de multe luni au dat roade. Am obținut 6 milioane de euro pentru transportul școlarilor. Este încă o reușită de care sunt mândru și la care am lucrat împreună cu  Serviciului Managementul Proiectelor din cadrul Consiliului Județean Timiș, în mandatul meu de administrator public al județului.

Se vor achiziționa 27 de microbuze electrice, dintre care 24 cu 16+1 locuri și 3 microbuze cu un număr de 8+1 locuri, care vor ajunge la școlile din județ. Finanțarea se face prin PNRR. 

Pe lângă asigurarea mobilității școlarilor către unitățile de învățământ, în special a celor din zone defavorizate din punct de vedere al transportului, proiectul contribuie și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Așadar, facem încă un pas important în încercarea de a crea o rețea de transport verde în județul Timiș.

Consiliul Județean Timiș a asumat rolul de lider pentru acest proiect și a făcut demersurile pentru crearea documentației pentru 63 de unități de învățământ interesate. În ciuda presiunilor venite din partea administrațiilor teritoriale, departajarea comunelor care vor putea primi noile mijloace de transport electrice se va face cu respectarea criteriilor prevăzute de contractul de finanțare.

Valoarea acestui proiect este de 35.7 milioane lei milioane lei, din Programul Național de Redresare și Reziliență. Pentru cheltuielile neeligibile am reușit să găsim o soluție în bugetul CJT. 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.