Festivalul de Muzică, Tradiții și Obiceiuri de Crăciun în Euroregiunea DKMT, decembrie 2013

Festivalul de Muzică, Tradiții și Obiceiuri de Crăciun în Euroregiunea DKMT, decembrie 2013

În cursul lunii decembrie 2013 am participat, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, la Festivalul de Muzică, Tradiții și Obiceiuri de Crăciun în Euroregiunea DKMT, găzduit de sala de concerte a Liceului de Muzică “Ion Vidu” din Timișoara.

Le-am vorbit celor prezenți în sală despre apropierea interculturală și despre caracterul multicultural și multietnic al județului Timiș și m-am bucurat să îi văd evoluând pe scenă pe reprezentanții Euroregiunii DKMT din toate cele trei țările: România, Ungaria și Serbia.

Am susținut și susțin proiectele legate de Euroregiunea DKMT, începând cu cele de natură culturală și până la cele de natură economică, având convingerea că dezvoltarea unor viziuni și politici comune ne va ajuta să oferim țărilor noastre șansa de a-și valorifica și mai bine excelentul potențial de care dispunem.

M-a emoționat, totodată, revenirea după mulți ani în sala de concerte a Liceului de Muzică “Ion Vidu”, locul în care am făcut primii pași în deprinderea universului complex și fascinant al muzicii, deslușind, în clasele primare, tainele pianului.

Timișoara, 10 decembrie 2013

Festivalul de muzica-Craciun_3Festivalul de muzica-Craciun_1 Festivalul de muzica-Craciun_2

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.