Festivalul-concurs “Lada cu zestre”, martie 2015

La finalul lunii martie 2015 am fost prezent, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, la Buziaș, la faza zonală a festivalului-concurs “Lada cu zestre”.

Evenimentul, care reunește participanți din nouă localități din zona Buziaș, s-a bucurat de mare succes, desfășurându-se în fața a peste 700 de spectatori.

Participarea numeroasă și constatarea faptului că în decursul ultimilor ani atașamentul românilor față de tradiție s-a consolidat mi-a umplut inima de bucurie, mândrie și satisfacție.

Consider că un astfel de eveniment trebuie susținut în continuare pe agenda culturală a județului și din alte surse de finanțare, pentru că este o dovadă a respectului și interesului bănățenilor pentru valorile tradiționale autentice și pentru conservarea identității noastre naționale în contextul globalizării, aducându-ne mai aproape de ceea ce suntem.

De asemenea, este necesară și voi susține identificarea de soluții de finanțare a lucrărilor de modernizare a sălii Casei de Cultură din Buziaș, cu fonduri europene din exercițiul financiar 2014-2020.

Buziaș, 31 martie 2015

Concursul-spectacol "Lada cu zestre" Concurs-spectacol “Lada cu zestre” – Buzias, 2015 4

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.