Biblioteca Judeteana Timis retehnologizata, 2014 1

Susținerea retehnologizării Bibliotecii Județene Timiș, ianuarie 2014

M-am bucurat să pot oferi sprijin, din calitatea mea de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, proiectului de retehnologizare a Bibliotecii Județene, datorită căruia această bibliotecă a devenit prima instituție de acest gen din țară în care cărțile pot fi identificate prin microcipare.

În felul acesta, datorită tehnologiei moderne utilizate, peste 200 000 de volume din fondul de carte al Bibliotecii Județene Timiș vor putea fi consultate de către iubitorii de lectură, identificarea cărților în rafturi fiind mult mai facilă.

Proiectul implementat de către echipa BJT le va permite cititorilor să identifice cărțile cu ajutorul scanner-ului și va ajuta personalul bibliotecii să se concentreze mai mult pe consilierea cititorilor, sistemul dispunând de mai multe funcții, printre care și cea de inventariere automatizată a cărților, putând fi folosit inclusiv pentru a obține date statistice referitoare la utilizarea cărților din patrimoniu.

Acest proiect, împreună cu celelalte inițiative foarte bune ale echipei Bibliotecii Județene Timiș, constând în organizarea de diverse evenimente de impact în spații publice, cu scopul de a aduce literatura și lectura cât mai aproape de publicul cititor, sper că vor contribui la creșterea interesului pentru carte și la o sporire a atractivității și accesibilității. 

Cărțile cu siguranță ne luminează viața. Felicitări și pe această cale echipei Bibliotecii Județene Timiș și domnului director Tudor Crețu!

Timișoara, 16 ianuarie 2014

 Susținerea retehnologizării Bibliotecii Județene Timiș, ianuarie 2014 2

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.