Întâlnire organizată de Camera de Comerț privind parteneriatul de afaceri româno-italian între firmele din județul Timiș și cele din regiunea Veneto din Italia, martie 2014

La finalul lunii martie 2014 am participat, în calitate de vicepreședinte și reprezentant al Consiliului Județean Timiș, la întâlnirea găzduită de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara cu o delegație din regiunea Veneto (Italia), regiune cu care județul Timiș a cultivat relații tradiționale de colaborare de mai bine de 15 ani.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte legate de atuurile și oportunitățile pe care Timișul le prezintă pentru dezvoltarea de afaceri în parteneriat.

Convingerea mea este că avantajele județului Timiș, printre care nivelul ridicat de trai, caracterul multicultural și multietnic, poziționarea sa în apropierea granițelor de Vest ale României, dar și facilitățile oferite de autoritățile publice locale și județene investitorilor sunt argumente convingătoare și capabile să pledeze pentru atragerea în zonă a numeroși investitori străini.

În plus, în anul 2013, într-un clasament realizat la nivel național referitor la nivelul de trai din România, județul Timiș era situat în fruntea clasamentului, devansând Bucureștiul, în baza unor indicatori ce reflectau salariul net, conectarea la infrastructură și valoarea Produsului Intern Brut per capita.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanții regiunii Veneto am pledat pentru necesitatea intensificării schimburilor comerciale și am susținut oportunitatea internaționalizării unor brand-uri și produse autohtone.

Timișoara, 25 martie 2014

Intalnire Camera de Comert - regiunea Veneto

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.