Contre între primarul Robu și vicepreședintele CJ Timiș pe tema centurii sud a Timișoarei

Sursa: www.tion.ro

Publicat: 20 septembrie 2013

Autor: B.A.M.

Chiar dacă ambii sunt liberali, primarul Nicolae Robu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş Marian Constantin Vasile, nu văd în acelaşi mod sprijinul pe care Bucureştiul îl acordă Timişoarei pentru marile proiecte de infrastructură. În timp ce liderul judeţean susţine că la Bucureşti se spune că ne ajunge sfertul de centură pe care Timişoara îl are în acest moment, Robu îl contrează şi spune că nu trebuie să ne facem griji.

Prezenţi în aceeaşi conferinţă de presă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş Marian Constantin Vasile a fost redus la tăcere de primarul Nicolae Robu în momentul în care a vorbit despre lipsa sprijinului de la nivel central pentru realizarea centurii sud a Timișoarei.

„Cu centura sud sper că vom fi luaţi în considerare. Am fost la Ministerul Transporturilor… Nu putem să fim ocoliţi de decizii politice. Centura sud trebuie finanţată. Cu centura vest, probabil vom merge pe parteneriat public-privat. Am auzit de la Bucureşti că ne ajunge sfertul de centură pe care îl avem…”, a apucat să spună vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş înainte să fie oprit din discurs de primarul Nicolae Robu.

 „Hai să nu luăm în seamă orice vorbitor! Îi dezinformăm pe oameni! Nu există niciun factor responsabil în ţara asta, care să aibă abordarea asta! Centura sud este prevăzută spre finanţare în perioada 2014-2020. Nimic nu s-a schimbat”, a afirmat pe un ton ridicat primarul Timişoarei.

„Ce vroiam să spun este că trebuie să facem lobby…”, a mai spus Marian Constantin Vasile după ce primarul a terminat de vorbit.

Se caută finanţare pentru racordurile la autostradă

Pe de altă parte, vicepreşedintele CJ Timiş a afirmat că într-un stadiu avansat se află proiectul de lărgire la patru benzi a drumului de la ieşire din Timişoara către Dumbrăviţa, precum şi realizarea unui nou racord la autostrada Arad-Timişoara, prin construirea unui nou drum de la intersecţia drumului european către Arad cu Sânandrei.

În schimb, autorităţile locale şi judeţene nu ştiu din ce bani vor face aceste două proiecte. Întrebat de reporterii www.tion.ro dacă proiectul de la Dumbrăviţa ar putea începe anul viitor, Marian Constantin Vasile a răspuns: „Aş evita să dau un termen. Fonduri sunt foarte puţine”.

Depunere candidaturi - Foto TION

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.