Participarea președintelui României Klaus Iohannis la aniversarea Revoluției din 1989, decembrie 2014

Participarea președintelui României Klaus Iohannis la aniversarea Revoluției din 1989, decembrie 2014

Un moment încărcat de emoție a fost cel reprezentat de vizita la Timișoara din calitatea de președinte ales al României, încă neinvestit oficial în funcție, a domnului Klaus Iohannis, în semn de respect față de rolul jucat de Timișoara în Revoluția din 1989.

Prezența președintelui Klaus Iohannis a adus zâmbete pe fețele tuturor, mai ales că a venit ca o confirmare a respectării promisiunii făcute la Timișoara în timpul campaniei electorale, că, indiferent de rezultatul alegerilor, va fi prezent alături de timișoreni la aniversarea a 25 de ani de la momentul de debut al Revoluției din Decembrie 1989.

Am fost alături de președintele Klaus Iohannis, împreună cu colegii mei din administrația locală, în acest emoționant demers de omagiere a eroilor Revoluției de la Timișoara. Și am retrăit cu intensitate amintirea acelor zile ale lui Decembrie 1989 în care am înțeles foarte bine de la părinții mei, prinși în evenimentele momentului, că dramele trăite atunci pe străzile Timișoarei vor decide nu numai soarta regimului comunist, ci și destinul viitor al României. Iar timișorenii au fost primii care au avut curajul să se opună tranșant regimului.

Îmi amintesc ca ieri, la fel cum își amintesc mulți dintre noi, imaginea Timișoarei sub asediu și impactul puternic pe care l-a produs asupra mea momentul în care am văzut, cu ochii mei, tancurile pătrunzând pe actuala Cale a Martirilor și oamenii răsturnând disperați troleibuze în drumul acestora, pentru a le împiedica să ajungă în centrul orașului.

Toate aceste momente și încă multe altele nu trebuie uitate. Viața martirilor din Decembrie 1989 nu trebuie să se fi pierdut în van. România merită mai mult și este de datoria noastră, a tuturor, să îi clădim un viitor mai bun, pe măsura speranțelor investite atunci de cei care au luptat pe străzile Timișoarei apărând dreptul nostru la libertate.

Timișoara, 16 decembrie 2014

f3 f4 f5 f7

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.